Docenten die Chromebooks gebruiken,

hebben meer tijd voor lesgeven en verliezen minder tijd met computerbeheer in de klas.

Chromebooks voor het onderwijs bieden leerlingen, docenten en beheerders een gemakkelijke oplossing voor snel computeren en eenvoudig beheer. Chromebooks geven leerlingen toegang tot de enorme hoeveelheid informatiebronnen en samenwerkingsmogelijkheden die internet biedt. Voor beheerders betekenen Chromebooks gecentraliseerd apparaatbeheer en lage totale eigendomskosten.

Perfect voor in de klas (en daarbuiten)

Chromebooks maken zowel leren als lesgeven makkelijker omdat ze alle afleiding van technische problemen wegnemen. De computers starten in minder dan tien seconden op en worden onmiddellijk geactiveerd uit de slaapstand, zodat er geen tijd meer wordt verspild aan het opstarten van computers en verbinding maken met een netwerk. Dankzij de accuduur van meer dan 6,5 uur kunnen Chromebooks het een hele schooldag volhouden. En omdat Chromebooks altijd en overal verbinding kunnen maken via ingebouwde wifi  of 3G, kunnen leerlingen ook na schooltijd thuis doorgaan met leren. Applicaties, instellingen en schoolwerk worden online opgeslagen, zodat meerdere leerlingen dezelfde Chromebook kunnen gebruiken en toch hun eigen gepersonaliseerde versie te zien krijgen wanneer ze inloggen. Het beste van alles is misschien wel dat er geen speciale training voor nodig is: als u weet hoe u een webbrowser moet gebruiken, kunt u een Chromebook gebruiken.

Gemakkelijk te beheren

Beheerders kunnen met een paar klikken de instellingen beheren voor een hele groep Chromebooks (hoe groot die groep ook is) door webapps centraal te installeren en te verwijderen en een veilig internetbeleid af te dwingen voor alle gebruikers. Automatische updates zorgen ervoor dat het besturingssysteem en de apps altijd up-to-date zijn, zonder tijdrovende back-ups, beveiligingspatches, gegevensmigratie of het regelmatig maken van images. Op Chromebooks wordt Chrome OS van Google uitgevoerd, het eerste commerciële besturingssysteem dat is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen de doorlopende bedreiging van virussen en malware. Dit betekent dat computers, gebruikers en netwerken veiliger zijn zonder extra handmatig systeemonderhoud.

Met alle educatieve bronnen die internet te bieden heeft

Chromebooks zijn gemaakt en geoptimaliseerd voor internet. Dat betekent dat Chromebooks naadloos kunnen worden geïntegreerd met het programmapakket van Google Apps (gratis beschikbaar voor scholen), webapps in de Chrome Web Store en natuurlijk content overal op internet. Chromebooks kunnen zelfs op Flash gebaseerde educatieve programma’s uitvoeren.

Tegen een lage prijs

Chromebooks voor onderwijs bieden meer dan alleen de hardware en het besturingssysteem, dat automatisch wordt bijgewerkt. Voor een aanvullende € 23 per apparaat biedt Google ook de mogelijkheid om gebruikers, apps en beleid voor al uw apparaten op afstand te beheren via een centrale webconsole. Deze prijs omvat ook 24 uur per dag en 7 dagen per week rechtstreekse ondersteuning van Google en een beperkte garantie. Met deze oplossing worden tijdrovende, eentonige onderhoudstaken zoals images maken, patches installeren en dataherstel overbodig. En omdat scholen niet meer overal softwarelicenties, servers, beveiligingsprogramma’s en onderhoudsoplossingen voor hoeven aan te schaff en, kunnen de totale eigendomskosten van een Chromebook tot wel 70 procent lager uitvallen dan de eigendomskosten voor een traditionele computer.