Chrome toestellen kunnen centraal beheerd worden via de Google Admin console. Je kan er meer dan 100 instellingen configureren zoals Wi-Fi, voorgeïnstalleerde apps en de toestellen verplichten te updaten naar de laatste versie van Chrome.

Wat heb je nodig?

 1. Een GSuite platform ( gratis aan te vragen ) met hierin je gebruikersaccounts.
 2. Een Chrome Beheerlicentie

Beheer van de Chrome toestellen

Het beheer van de toestellen kan op drie verschillende niveau’s.

 • Toestelinstellingen
  Deze instellingen worden toegepast ongeacht welke gebruiker zich op het toestel aanmeldt. Hier kan je bijvoorbeeld aan al je toestellen de Wi-Fi instellingen van op school meegeven.
 • Gebruikersinstellingen
  de instellingen gaan niet alleen in bij Chrome toestellen, maar ook op een Windows pc met de Chrome browser. Daar krijg je dan bvb ook je favoriete websites, extensies, … mee als je inlogt in de Chrome browser.
 • Instellingen voor Publieke sessies
  Publieke sessie worden vaak gebruikt in omgevingen waar er meerdere gebruikers hetzelfde Chrome apparaat delen en er geen behoefte is om zich in te loggen.
  Zo kan je bv de tijd instellen dat een bepaalde sessie mag duren of je kan er eventueel voor zorgen dat op een toestel slechts 1 bepaalde app gebruikt kan worden.

Vaak gebruikte instellingen

Gastmodus toestaan Deze instelling kan je uitschakelen indien je wil dat iedere gebruiker zich verplicht moet inloggen.
Domein automatisch aanvullen Heb je een lange domeinnaam? Dan kan je deze optie aanzetten en moeten de gebruikers enkel het deel voor de @ toevoegen
Automatische updates Deze laat je best toe.  Je kan er hier voor kiezen dat de toestellen na de updates automatisch opnieuw opstarten
Apparaatbandbreedte beperken Hier kan je een netwerkbeperking instellen indien het netwerk overbelast zou raken.
Gebruikersgegevens wissen Alle lokale gegevens, instellingen en de status van gebruikers wissen na het melden. Indien je Chromebooks in een uitleensysteem hebt kan dit ingeschakeld worden als er veel gebruikers op hetzelfde toestel aanmelden
Homepage Chrome Webstore Een aantal apps en extensies beschikbaar maken en opnemen in een eigen bibliotheek
Android-apps op Chrome-apparaten Toestaan dat goedgekeurde Android apps worden geïnstalleerd op Chrome-apparaten
Instellingen bij inactiviteit Hier kan je best kiezen voor het vergrendelen van het scherm bij slaapstand. Dit om de veiligheid te verbeteren en te vermijden dat indien een leerkracht/leerling zich vergeet af te melden dat hij/zij ingelogd blijven.
Bij opstarten te laden pagina’s De homepage van de school of ELO automatisch laten opstarten bij het inloggen.
URL-Blacklist URL’s die je wenst te blokkeren.